Zoeken naar calpe oude stad

 
 
calpe oude stad

Al deze foto's' werden medio november genomen en tonen meer van de mooie stranden, de haven, de oude stad en de woonwijken. Calpe combineert rustige straten met prive villa's' en appartementen aan het strand en in het centrum van de stad.
hypothecaire lening
Vakantie in Spanje: Bezoek Benidorm: Calpe.
Het is een dik halfuur stappen tot aan de oude stad en dus nog langer tot aan de rots en de tramhalte is niet duidelijk aangegeven vanuit Calpe. Wie enkel het oude stadje van Calpe wil verkennen kan ik aanraden om de ALSA bus naar Calpe te nemen en dan tegen de namiddag de bus of tram te nemen naar Altea.
overwinteren in spanje
Oude stad. Reizigersbeoordelingen Calpe TripAdvisor.
Gezellige oude stad met veel winkeltjes en restaurantjes.Echte spaanse sfeer.Je kaner lekker doorheen slenteren en leuke koopjes vinden. Stel vakantievogel een vraag over Calpe. Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf.
geld
Calpe Verrassend Valencia.
De stad wordt in tweeën opgedeeld door het zoutwatermeer Las Salinas dat middenin Calpe ligt. Een erg bijzonder aanzicht! Het oude vissersdorp Calpe heeft een gezellig historisch centrum. Je kunt hier door de smalle straatjes wandelen langs vele oude gebouwen, de gotische kerk en de leuke winkeltjes.
Schiphol
Calpe omgeving www.vakantie-in-calpe.be.
Jarenlang was het een populair toevluchtsoord voor tal van kunstenaars, die bepalend zijn geweest voor de nog altijd zeer authentieke sfeer. Geniet van kleine, prachtige baaien met fraaie witte stranden en bezoek de Virgen de Consuelo, de kerk met het fantastische blauwe dak dat hoog boven de stad uitsteekt. Wandel over de levendige boulevard en door het mooie, oude centrum waar op dinsdagmorgen altijd een leuke markt is. Vanaf de boulevard heeft u richting het noorden een prachtig uitzicht op de El Peñon de Ifach in Calpe en in zuidelijke richting ziet u het strand van Albir.
Lekker en sfeervol eten in het oude centrum van Calpe Reizigersbeoordelingen Casa Shandor TripAdvisor.
de moeite om eens te bezoeken in de oude stad van Calpe. Stel PascaleDC een vraag over Casa Shandor. Deze beoordeling is de persoonlijke mening van een TripAdvisor-lid en niet die van TripAdvisor LLC zelf. 29 maart 2014 beoordeeld. Origineel en heel lekker!
Ultieme city guide voor het Spaanse Calpe Vetexbart.
Bezoek zeker het kleine, maar historische en schilderachtige oude centrum van Calpe, iets hogerop gelegen. Je ziet er prachtige muurschilderingen en je hebt er enkele gezellige restaurants en cafés. Je volgt er het best de bordjes van Ruta Turistica, die gidsen je door de smalle straatjes. Wij waren hier een tweetal uurtjes en dat is ruim voldoende om het piepkleine centrum door te slenteren en er ergens een eet of drinkstop te houden. Restaurant El Santo sla je trouwens best over volgens mij. Loop langs het met keramiek gedecoreerde huis waarop flamingos staan afgebeeld die refereren naar de wilde flamingos die je ook kan zien in Les Salines een paar kilometer verderop. Neem een verplichte foto aan het steegje Calle Puchalt. Hier zijn de trappen geverfd in de Spaanse kleuren. Bekijk er de verschillende muurschilderingen die verwijzen naar de geschiedenis van Calpe. Piraten zijn er trouwens een vaak voorkomend thema. Trots Peñon de Ifach. Een bezoek aan Calpe is eigenlijk echt niet volledig zonder een beklimming van de rots Peñon de Ifach, de trots van de stad en bij uitbreiding de ganse Costa Blanca.
Costa Blanca vakantiegids: Muurschilderingen in Calpe.
Het bijzondere hier is dat Calpe nu juist wel een drukke vakantieplaats is bij de grote stranden maar het oude centrum is als het ware een enclave binnen de stad. Hooggelegen en bij de meeste toeristen onbekend, treed je hier een traditioneel dorpje binnen waar de nog de sfeer hangt van 40 jaar geleden.
Calpe informatie alles over Calpe Costa Blanca.
De oude binnenstad en de wijk El Arrabal worden gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum. Calpe heeft door het grote aantal toeristen meer weg van een stad dan van een dorp.

Contacteer ons